Aromaterápia

Aromaterápia

A levendula illóolaj - 11 terület ahol én használom

2021. november 09. - kreativotlet

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a levendula, így a levendula illóolaj is. Ennek az illóolajnak minden háztartásban ott kellene lennie, napi szinten használni, mert olyan sok a felhasználási területe, hogy nehéz felsorolni.

Tudtad, hogy régen az amerikai katonák felszereléséhez hozzátartozott a levendula illóolaj?

Egy női táskába is elfér, ezért ajánlom mindenkinek, hogy szerezzen be jó minőségű, terápiás levendula illóolajat, és mindíg legyen kéznél. (A beszerzésben tudok segíteni.)

Mikor használom  én a levendula illóolajat:

1. A véletlenül konyhai balesetet szenvedek, megég a bőröm, akkor rögtön bekenem levendula illóolajjal, ami meggátolja a hólyag képződését.

2. Hajmosásnál a samponba cseppentek pár cseppet, így a hajnövekedést serkentem, megszünteti a zsírosodást, korpásodást, hajhullást.

3. Arckrémem be cseppentek 1-2 cseppet, azzal kenem be az arcom.

4.Lábfürdőt ha veszek, akkor 4-5 csepp levendula illóolajat elkeverek egy kanál tejbe vagy tejszínbe, ezt teszem a vízbe. Szoktam még hozzátenni tiszta konyhasót is, mert a talpon felszívódva méregtelenít.

5, Herpesz esetén 1 cseppet az ujjamra cseppentek és a fertőzött felületet bekenem vele.

6. Nyugtató, relaxáló fürdő esetén is mindenképp teszek a fürdővizbe kb 10 csepp levendula illóolajat amit előzőleg tejbe, tejszínbe vagy mézbe elkevertem, mivel vízbe nem oldódik.

7. Ha a konyhába szeretném a molyokat távol tartani, akkor egy kis befőttes üvegbe teszek szódabikarbónát, pár csepp levendula illóolajat cseppentek rá, a tetejét egy gézzel fedem be, hogy párologni tudjon.

8. A párologtatóba vagy diffuzőrbe esténként használok levendula olajat, ami elősegíti a nyugodt alvást.

9. Kapszulába cseppentve a borsmentával és citrommal az allergiás tüneteimet csökkentette és megszüntette. (Csak és kizárólag olyan olaj alkalmas erre, ami 100 % tisztaságu, terápiás olaj, és belsőleg is használható.)

10. Testápoló krémhez keverve, vagy csak olívaolajjal, kókuszolajjal összekeverve pár csepp levendula illóolaj jó hatással van a bőrre, pikkelysömör és egyéb bőrbetegségek esetén is érdemes kipróbálni.

11. Szúnyog és egyéb rovarcsípés esetén rögtön bekenem vele a bőrömet.

Szóval ez egy alapfelszerelés kell hogy legyen mindenkinek a kistáskájában, neszeszerében. Ha szeretnéd kipróbálni külsőleg vagy belsőleg, és segítség kell a beszerzésben, hogy jó minőségű olajhoz juss, akkor vedd fel velem a kapcsolatot, segítek.

Ha kérdésed van a levendula olajjal kapcsolatba, akkor várom a kérdésedet!

levendula.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aromaterapiam.blog.hu/api/trackback/id/tr6016749142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása